Caroline & Pia

Caroline & Pia

Välkommen till en yogalärarutbildning i Yindaliniyoga på vackra Österlen - Nästa kursstart 1 september 2023

Kom till Österlen och utbilda dig till yogalärare inom kundalini-och yinyoga - Yindalini. NY KURSSTART SEPTEMBER 2023! (se datum längre ner)

Vad är då Yindaliniyoga?

Yindalini är en kombination av våra favorityogaformer, Yinyoga och Kundaliniyoga som tillsammans blir en härlig kombination och grund för dig som yogalärare.

Du kommer att få lära dig att hålla rena Kundaliniyogapass och rena Yinyogapass men även hur du kombinerar ihopa de 2 yogaformerna i ett och samma pass. 

Kundaliniyoga är en dynamisk, skön och meditativ yogaform som ger omedelbara effekter på ryggraden och dess flexibilitet, men påverkar även körtlar, inre organ och blodcirkulationen på ett positivt vis.

Kundaliniyoga påverkar kroppens fysik, musklerna stärks, leder och ligament blir omhändertagna, cirkulatoriska system underhålls, nervsystemet blir mer uthålligt och stärkt, matsmältningen gynnas och även hormoner balanseras.

Våra hjärnhalvor blir mer samarbetsvilliga och kroppen generellt mer balanserad mellan höger och vänster sida. Tack vare fokus, koncentration och meditation blir vi mer närvarande och har lättare att handskas med utmaningar och stress.

I Kundaliniyoga avslutar vi alltid passet med en sjungande mantrameditaion som är en stor del av Kundaliniyoga. 

Yinyoga är en lugn och skön yogaform och till skillnad från de flesta yogaformerna som kommer från Indien, så hämtar Yinyoga sin inspiration från Kina och den traditonella kinesiska medicinen (TCM) där kroppens energikanaler, kallade meridianer, spelar en stor roll i övningarna. Yinyogan balanserar kroppens meridianer så att chi (livsenergi), kan flöda fritt och på så sätt hjälper till att hålla kropp och sinne friska.

I Yinyoga stannar vi en längre stund (3-5 minuter) i de olika positionerna för att släppa spänningar och öka rörligheten i kroppen för att skapa ett lugnt sinne. Viktigt är också att vi mjukar upp kroppens bindväv med hjälp av Yinyoga. 

Andningen och andningstekniker spelar en stor roll i både Kundalini och Yinyoga och kommer således vara en stor del av utbildningen. 

Utbildningen kommer att vara upplagd under 10 moduler, där vi träffas från fredag kväll till söndag eftermiddag (en modul i maj 2024 kommer vara tors-söndag).

I varje modul går vi igenom olika delar av utbildningen och du kommer få lära dig grunderna och filosofi i de olika yogaformerna, kroppens anatomi, andning och andningstekniker, yogisk livsstil, hur du lägger upp ett yogapass, hur du lär ut samt mycket mer.

Vår utbildning är en 200h lärarutbildning som är godkänd som yogaskola av Svenska Friskvårdsförbundet.

Utbildningen för 2022/23 är redan igång men det går bra att anmäla dig till 2023/24

Läs nedan för att se vad som ingår i våra olika moduler (datum och modulinnehållet kan komma att ändras):


Modul 1 

 • Vikten av Pranayama/Andningsövningar (mindfulness)
 • Yogisk livstil (egen daglig praktik)
 • Filosofi
 • Anatomi
 • Asana (yogaövningar)
 • Etiskt förhållnadssätt 

Modul 2 

 • Meditation
 • Chanting
 • Mantra/mantrasång
 • Affirmationer
 • Rörelsemediatation
 • Mudras (handpositioner)
 • Bandhas (kroppslås)

Modul 3 

 • Denna helg handlar om Yinyoga - Grunderna, filosofi, meridianer, hur du lägger upp ett Yinyogapass och mycket mer 

Modul 4 

 • Denna helg handlar om Kundaliniyoga - Grunderna, filosofi, mantrasång och mycket mer 

Modul 5 

 • Denna modul handlar om Chakrasystemet och dess betydelse inom yoga och hur du kan arbeta med Chakrasystemet för att skapa klasser 

Modul 6 

 • Denna helg handlar om Ayurveda, den gamla livsstilen som är en stor dela inom yoga. På fredagen kommer vi att ha intro samt ett doshatest där du kan avgöra vilken dosha du tillhör och detta hjälper sedan att avgöra vad som passar din kropp bäst med hjälp av maten du äter och yoga och andningsövningar.
 • På lördagen kommer en yogalärare och lär oss allt om Ayurvedan och Ayuryoga som är en yogaform där Ayurvedan spelar en stor roll
 • På söndagen lär vi oss om Yoga Nidra även kallas sovyoga som är en djupt avslappnande form av guidad meditation.

 Modul 7 

 • Denna helgen kommer du få undervisa! Under hela utbildningens gång kommer du att få undervisa kortare pass inför dina andra kamrater så att du känner dig bekväm i ditt undervisande och för att hitta Din egen yogaröst. Detta leder till att du under denna helgen kommer få undervisa ett helt pass. 
 • Söndagen handlar om företagande/marknadsföring/ekonomi/egen studio el hyra/online yoga. Vi pratar om hur det är att vara egenföretagare och ger tips om hur du startar och sköter ditt företag. 

Modul 8 

 • Hitta din roll som yogalärare/finn din unika yogaröst - hur undervisar du, vad passar dig bäst. Du får lära dig olika tips på hur du hittar din unika yogastil och yogaröst. Du får även lära dig att hålla ett bra flöde i klassen och vi kommer även prata om hur och om vi korrigera klassdeltagare och medgivande till att röra någon annan. 
 • Vi går även in på djupet i hur du skapar yogapass 

Modul 9 

 • På torsdagen och lördag är det dax för ditt elev eximinationspass. Allt du har lärt dig kommer du nu att få använda till att sätta ihop en klass som du håller för dina kamrater. 
 • Fredagen ägnar vi åt att lära oss om ceremoni och alla olika former och sätt du kan hålla ceremoni
 • På söndag pratar vi om intuition - hur du kan utveckla och använda din intuition 

  Modul 10 

 • Vår sista helg tillsammans kommer vi ha en sammanfattning av hela utbildningen och vi går igenom frågor och utvärdering. Det blir avslutsceremoni och självklar tar vi bilder tillsammans och du får ditt diplom. Grattis! Du är nu yogalärare 🧘‍♀️

Datum utbildning 2022/23

Modul 1 - 2-4/9 2022 

Modul 2 - 30/9-2/10 2022

Modul 3 - 28-30/10 2022

Modul 4 - 11-13/11 2022

Modul 5 - 13-15/1 2023

Modul 6 - 10-12/2 2023

Modul 7 - 10-12/3 2023

Modul 8 - 14-16/4 2023

Modul 9 - 18-21/5 2023 (OBS! 4 dagar)

Modul 10 - 10-11/6 2023 (OBS! 2 dagar)

Datum utbildning 2023/24

Modul 1 - 1-3/9 2023 

Modul 2 - 29/9-1/10 2023

Modul 3 - 10-12/11 2023

Modul 4 - 8-10/12 2023

Modul 5 - 26-28/1 2024

Modul 6 - 23-25/2 2024

Modul 7 - 22-24/3 2024

Modul 8 - 26-28/4 2024

Modul 9 - 23-26/5 2024 (OBS! 4 dagar)

Modul 10 - 15-16/6 2024 (OBS! 2 dagar)

Din investering för denna fantastiska utbildning är 32.900kr MEN om du anmäler dig och betalar anmälningsavgiften på 5000kr, senast 28/2 2023 så får du utbildningen till vårt early bird pris: 29.900kr

Om du vill anmäla dig så var vänlig och skicka ett mejl till: info@skanesyogaochhealingcenter.se med ditt namn, fullständig adress, personnummer och mobilnummer.

När vi mottagit ditt mejl skickar vi en faktura på anmälningsavgiften (5000kr) och först när du betalt avgiften är din plats säkrad. Din anmälan är bindande och anmälningsavgiften betalas endast tillbaka vid giltig orsak och läkarintyg.

Vid anmälan godkänner du att vi får handha dina personuppgifter enligt GDPR lagen, under utbildningens gång. 

Hela avgiften ska vara oss tillhanda senaste 31/7 2023 (finns möjlighet till att dela upp betalningen, kontakta oss för mer information). 

Under utbildningen finns det möjlighet för ett begränsat antal platser för övernattning under utbildningsmodulerna till självkostnadspris. Då ingår såklart frukost och middag.

OBS! Endast ett fåtal övernattningsplatser finns så skriv i din anmälan om du är intresserad av övernattning. 

Under modulerna ingår lättare kvällsmat på fredagen, lunch på lördag och även fika och frukt alla dagar. All maten är vegetarisk, vi försöker ta hänsyn till eventuella allergier så var vänlig och uppge dessa i anmälan. 

Har du frågor eller funderingar är du välkommen att höra av dig till Pia på mejl:info@skanesyogaochhealingcenter.se eller mobil: 0708-460601, svarar jag inte när du ringer så lämna ett meddelande så ringer jag tillbaka så fort jag kan.

Vi önskar ert varmt välkomna till vår yogalärarutbildning på vackra Österlen!

Villkor

Anmälningsavgiften är oavsett skäl, ej återbetalningsbar

Resterande av kursavgiften ska vara oss tillhanda innan kursstart och avbokning och återbetalning av avgiften kan endast vara möjlig mot uppvisande av giltigt läkarintyg som styrker att det ej går att genomföra utbildningen.

För att bli certifierad och få ditt diplom i slutet av utbildningen krävs närvaro på alla moduler

Vår utbildning är godkänd som yogaskola av Svenska Friskvårdsförbundet

Vår utbildning är godkänd som yogaskola av Svenska Friskvårdsförbundet

Kommentarer

Eija Pasanen

03.11.2022 21:19

Hej
Oj vad det här tilltalar mig. Jag är utbildad certifierad kundalini yoga lärare sedan tidigare men har inte undervisat på många år. Vill gärna börja igen och har sökt efter en passande utbildning

Pia Westergren

03.11.2022 22:29

Hej Eija.
Så roligt! Jag har svarat dig via mail.
Varma hälsningar Pia

Senaste kommentaren

03.11 | 22:29

Hej Eija.
Så roligt! Jag har svarat dig via mail.
Varma hälsningar Pia

03.11 | 21:19

Hej
Oj vad det här tilltalar mig. Jag är utbildad certifierad kundalini yoga lärare sedan tidigare men har inte undervisat på många år. Vill gärna börja igen och har sökt efter en passande utbildning

12.05 | 08:44

Hej igen!
Såg att mitt svar hamnade på fel rad 😳 min mailadress är: staafmedia@yahoo.se
Hoppas det blev rätt nu 🌼
Allt gott!

Helene

12.05 | 08:41

Då hoppas jag på tur så jag får en plats 🙏
Min mailadress är: staafmedia@yahoo.se
Önskar dig en fin dag! 🌼

Dela den här sidan